Därför är en pool bra när du rider

Fördelarna med att ha en egen pool när du rider är många. Du kan både njuta av poolen och återhämta kroppen efter ett hårt ridpass. Simning är perfekt för aktiv återhämtning och att ligga på en badmadrass är bra om du vill slappna av ordentligt.

Att rida tar en hel del tid i anspråk. För att kunna tillgodogöra dig ridningen på ett bra sätt är återhämtning nyckeln. Det är även viktigt att du har tid till återhämtning för att kunna prestera på max när det krävs. Att då ha en pool hemma som du kan använda för avslappning är helt perfekt. Ett tips är thermopool om du ska investera i en egen pool. Det finns många fördelar med thermopool som exempelvis att den är av hög kvalitet. Den är dessutom välisolerad och optimal för de väderförhållanden som råder i Sverige. En thermopool är mer stabil än många andra pooler.

Många fördelar med egen pool

När du ska återhämta dig kan du med fördel ägna dig åt aktiv återhämtning genom att simma några längder i poolen. De dagar det är varmt och bra väder kan du bada eller lägga dig i poolen och flyta omkring för att slappna av. Vatten har en lugnande effekt på många. Om du är ryttare och har barn kan plask och lek med dem vara bra återhämtning. Ett tips är att göra poolen till en oas där hela familjen kan bada, njuta och hämta energi. En stor fördel med att ha en egen pool är att den är lättillgänglig och du kan använda den utan att behöva åka någonstans till skillnad från ridningen.

Fördelar med pool för dig som rider:

  • Simma för aktiv återhämtning
  • Möjlighet att guppa runt på vattenytan för avslappning
  • Rörelse i vatten är bra för ömmande muskler
  • Möjlighet att ha kul med övriga familjemedlemmar
  • Tidsbesparande

Prioritera sömn när du rider

Förutom att återhämta dig med hjälp av poolen är sömn en viktig del för att du ska kunna rida på en bra nivå. Sömn är ett grundläggande behov för alla människor, speciellt för personer som är fysiskt aktiva. Fördela din återhämtning och vila på aktiv återhämtning, passiv återhämtning och sömn för att kunna vila upp dig optimalt mellan ridpassen.