Därför ska du verkligen prioritera sömnen

En nyckelfaktor för att du ska må bra och kunna prestera är återhämtning. Det får du främst genom att sova. Att inte sova tillräckligt under en längre tid är slitsamt för både själen och kroppen.

Sömn är viktig för alla människor men den är ännu viktigare om du tränar mycket och har en aktiv livsstil. När du tränar utsätter du kroppen för stress och för att det inte ska påverka kroppen negativt behöver du återhämtning. När du sover återhämtar sig kroppen från alla dagens påfrestningar. Du kan inte bestämma hur bra du ska sova under natten men genom att göra vissa saker ger du dig själv det bästa förutsättningarna för att kunna få sova ordentligt. Sängen är viktig för sömnen och att investera i bra sängkläder, täcke och kudde är viktigt för att du ska sova gott. Om du vill ha en riktigt högkvalitativ kudde ska du kolla in Astrid från Engmo Dun som finns i olika storlekar. Du kan även välja hur fast och hög du vill att kudden ska vara.

“Kroppen repareras av stora doser tillväxthormoner som utsöndras.” Läs mer här

Varva ner med avslappningsövningar

Återhämtning är en nyckel för att du ska kunna må bra och prestera på topp. Du får återhämtning främst genom att sova men du kan även återhämta dig genom att ta små pauser under dagen. Det finns många avslappningsövningar som du kan använda dig av för att få en paus i vardagen. Övningar i medveten närvaro och andra liknande övningar är bra redskap för att kunna slappna av. Försök att skaffa dig bra vanor i vardagen för att kunna återhämta dig tillräckligt.