Kombinera stad och natur i Uppsala

Uppsala är en fantastisk stad. Här finns mängder av affärer, restauranger och historiska platser att upptäcka, såväl som underbar natur att utforska för stora såväl som små. För dig som vill kombinera både stadsliv och naturupplevelser under en weekend är Uppsala det perfekta valet.

En annan fördel med att välja just Uppsala som destinationsmål är att det är en lugn stad. Du kan hitta fina hotellrum i Uppsala som ligger centralt och därmed ger dig gångavstånd till allt. Du har också nära till bussar och tåg om du vill åka ut på landsbygden eller kanske till och med ta en snabbtur till Stockholm. Samtidigt kommer du sova gott om nätterna och kunna njuta av boendets höga standard.

Aktiviteter för barn och familj

Självfallet finns det också roliga platser att besöka för de yngre. Uppsala har en lång och fascinerande historia, och ett besök till Gamla Uppsala med dess imponerande kungagravar och vikingamuseum är ett nöje för hela familjen. Härifrån går den gamla Eriksleden som leder hela vägen till Uppsala domkyrka, och som är mycket tillgänglig även för barnvagnar och rullstolar. Ungefär i mitten finns en disc-golfbana, såväl som möjligheter att ta en fikapaus.

Utanför Uppsala finns det ett antal gårdar där barn och vuxna kan få träffa många fina och gulliga djur. Det finns också ridmöjligheter, bland annat Agersta Islandshästcenter, Gränby 4H och Stabby gård. Studier har visat att ridning är bra för barn i alla åldrar, och att det särskilt gynnar barn med autism och ADHD då kontakten med hästarna har en lugnande och kärleksfull effekt.

Besök Uppsalas gårdar och natur

Beroende på vilka som ska resa till Uppsala finns det många aktiviteter och platser att besöka utanför staden. För vuxna resenärer är det alltid trevligt att besöka gårdar som säljer egenproducerade matvaror och föremål – allt från hemmagjord glass och ostar till ullmössor och miljövänliga kläder. Många av gårdarna har också serveringar där det går utmärkt att avnjuta en härlig lunch eller fika. För den som vill hålla sig till staden finns de botaniska trädgårdarna som är ett av Uppsalas populäraste besöksmål. Trädgårdarna är också kända som de Linneanska trädgårdarna där flera av Sveriges främsta botaniker, inklusive Carl von Linné som gjorde dem internationellt berömda, verkat genom tiderna.